PANTHEON Helen Tanrılarını Boyayarak Öğreniyorum

25-07-2022 09:02
PANTHEON Helen Tanrılarını Boyayarak Öğreniyorum

PANTHEON

Helen Tanrılarını Boyayarak Öğreniyorum

 İnsanlığın Ortak Mirası: Söylenceler

 Mitoloji; karşılaştırarak anlatıldığında, içerdiği öyküler bakımından, bu dünyada yalnız olmadığımızı, yaşadığımız şeylerin ilk kez bizim başımıza gelmediğini, insanoğlunun doğadaki yerini ve bu yerden yola çıkarak bir arada yaşamın nasıl da kolayca mümkün olacağını gösteren müthiş bir silahtır.

Her söyleyenin ve yazanın ağzında, iklimine, coğrafyasına ve hayal gücüne göre basitçe değişen, gelişen ve buna rağmen sürekli ama sürekli tekrar edilen "tek” bir tane öykünün yeryüzüne dağılmış örnekleri olarak adlandırılan mitoloji; dinsel inanışlar, sosyal yaşam, edebiyat ve sanat kavramları ile iç içe geçmiş söylenceler bütünüdür.

Batı Medeniyetinin Kökleri: Ege Kültürü

Mitoloji denilince akla ilk Ege Denizi gelir. Antikçağ’da, bu denizin kıyılarında kurulan görkemli kentlerden günümüze, sadece devasa tiyatrolar, göğe uzanan sütunlar, mermerden heykeller, seramik amforalar, renkli mozaikler mi kaldı dersiniz? Bu kentlerin içinde filozoflar, sanatçılar, şairler ve nihayetinde ozanlar, binlerce yıldır nice öyküler anlattılar.

Bugünkü Batı Medeniyetinin temelini oluşturan bu öykülerin en bilinen karakterleri elbette Antikçağ’ın görkemli tanrı ve tanrıçalarıdır.

Mirasa Sahip Çıkmak

Üzerinde yaşadığımız kadim Anadolu toprakları binlerce yıldır nice uygarlıklara ev sahipliği yapmış, her birinden kıymetli bilgiler, görkemli eserler ve cezbedici öyküler bugüne ulaşmayı başarmıştır. Tarih yaratan/yazan bu toprakların şimdiki Sakinleri olarak, bu mirası korumak ve gelecek kuşaklara ulaştırmak bizim görevimizdir.

Tarihöncesi Araştırmacılarının, Arkeologların, Sanat Tarihçilerinin, Eski Çağ Uzmanlarının, Hititolog ve Sümerologların, Nümizmatların, Dilbilimcilerin, Antropologların ve nice bilim, sanat ve edebiyat insanının ilmek ilmek ortaya çıkardığı bu kültür birikimini bilmek, öğrenmek ve öğretmek, çocuklarımız için yapabileceğimiz en güzel çalışmaların başında gelmektedir.

Pantheon Boyama kitabı, bu mirasının bilinciyle hazırlanmış, akademik bir dersin ürünüdür. Pınar Çisem Dübek’in bu sevimli karakterleri tasarlamasıyla başlayan serüven, Övün Selim Martin’in tanrı ve tanrıçaları bilimsel olarak tanıtmasıyla kitaplaşmış ve Güleycan Usta’nın da çevirileri sayesinde uluslararası bir görünüme kavuşmuştur.

Eğlenerek öğretmeyi amaçlayan bu keyifli çalışma; Sakin Kitap tarafından, çocuklar ve boyama severlerin ilgisine sunulmaktadır.

Pantheon Helen Tanrıları

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.